Adam & Eve Turkije – Zomer 2018

 

Hey allemaal! In de zomer van 2018 zijn Enzo & ik 11 dagen op vakantie geweest naar Turkije. We kozen het hotel Adam & Eve dat in Serik, Belek ligt. Het was een vakantie om NOOIT te vergeten! Wekelijks krijg ik nog steeds vragen over mijn ervaring met het hotel en het land, dus is het misschien handig dat ik mijn vakantie in een blogpost samenvat.

Allereerst even kort wat standaard informatie over onze vakantie. Wij hebben onze vakantie geboekt met Sunweb. Dit doen we meestal online en vergelijken alle maatschappijen om te kijken wat nu het voordeligst is. Online boeken is altijd goedkoper dan in een reisbureau. Meestal gaan wij rond november/december verschillende sites af om een hotel te zoeken dat ons de moeite lijkt. Wij zijn in het algemeen zeer tevreden over de service die Sunweb ons geboden heeft deze vakantie. Vanuit Zaventem is Turkijë ongeveer zo’n 3 a 4 uurtjes vliegen. Wij zijn geland in Antalya en reden daarna met een bus door naar Belek. Adam & Eve ligt ongeveer zo’n 40 min van de luchthaven. Reken een klein uurtje want de chauffeur stopt onderweg nog aan een aantal hotels om andere reizigers af te zetten. Wij zijn op 23 juni vertrokken voor 11 dagen. Omdat dit een week voor het hoogseizoen is, maakt dat een serieus prijsverschil. Wij hebben ongeveer €1200 per persoon betaald voor 11 dagen Ultra All Inclusive. We hadden een serieuze vroegboekkorting gekregen omdat wij al in november hadden geboekt. In juni was het overdag zo’n 34 tot 36 graden. In de avond koelt het af (naar ongeveer 25 graden) maar je kan nog perfect in een kleedje rondlopen.

Het hotel zelf is heel modern, nieuw en kleurrijk. Je hebt overal spiegeltjes, de dames lopen rond als engelen en het thema “Adam & Eva” trekken ze tot in de kamer door. Denk maar aan hartjes kussens, rood interieur, engelen vleugels, appelbomen,… De muren van onze kamer waren volledig in spiegel, zelfs het terras! We hadden een badkamer met wc, douche, twee gootstenen en haardroger. Je kan dagelijks aan de schoonmaakdienst nieuwe handdoeken en haarverzorging (shampoo, conditioner) vragen. In onze kamer stond een minibar, bureau, tv, bubbelbad, een tweepersoonsbed, een éénpersoonsbed en een stoel met tafel. Op ons terras stond ook een tweepersoonsbed en tafel. Je kon dus eigenlijk gewoon buiten slapen als je dat wou. Wij hebben dit toch maar niet gedaan, haha :-). Je werd zeker en vast niet wakker van zonlicht of lawaai want er waren rolluiken en de muren waren erg dik. Je hoort dus niets en kan perfect slapen!

In het hotel heb je twee grote zwembaden en één klein zwembad met drie glijbanen. Je hebt een groot zwembad op het gelijkvloers met een bar. Dit zwembad is zeer afgelegen en rustig. Hier speelt rustige muziek op een aangenaam volume. Het zwembad op de bovenverdieping is veel langer dan het “rustige” zwembad. Waarschijnlijk omdat hier meer mensen liggen. Hier speelt best wel luide muziek de hele dag door en vanaf 16u begint er iedere dag een pool party in thema. Ook hier heb je een bar maar de obers rijden rond het zwembad op rolschaatsen om de mensen te bedienen. Best indrukwekkend ;-). In dit zwembad drijven ook drijvende ligbedden waar je op kan liggen. Je moet natuurlijk wel geluk hebben ééntje te pakken te krijgen. Je hoeft ook echt niet op te staan om een plek aan het zwembad te hebben. Wij gingen altijd rustig ontbijten en rond 9u hadden we nog voldoende plek. Als je een rust vakantie wil, zou ik écht niet aan dit zwembad gaan liggen. Ik denk dat ze in Turkije andere regels hebben rond decibels want de muziek stond écht luid. Ze spelen ook echt feest muziek dus je kan niet rustig even een dutje doen of een boek lezen want de bonkende beats zullen je sowieso storen. Wij vonden dit best oké, maar na 11 dagen ben je de muziek ook wel beu. Het staat ECHT luid.

Wij vonden het zwembad echt top. Je had een diep en ondiep gedeelte. De bedjes lagen ook redelijk goed en je had een parasol. Het was perfect betrouwbaar om ’s middags in het restaurant te gaan eten en je handdoek te laten liggen.

Aan het hotel is er ook een strand met privé pier. Hier heb je ook bedjes en kan je vanaf de pier in de zee. Er is ook een bar, redder en verschillende activiteiten zoals jetski, bananenboot,… te vinden op het strand. Wij zijn eigenlijk nooit daar gaan liggen omdat het gewoon te warm was en wij graag verkoeling zochten in het zwembad. Het is wel ideaal om even te ontsnappen aan de muziek en de feestjes.

Het eten was vrij uitgebreid en iedere dag anders. Het is eigenlijk gewoon een typisch buffet dat je in elk hotel kan vinden. Als je hier twee weken bent, dan moet je wel weten dat de menu zich gewoon de week nadien herhaalt. Ik vond het wel leuk dat het op woensdag “sushi dag” was en dat je sushi kon eten :-). Ze zijn dus echt wel mee met hun tijd. Als je dit niet lust, kan je ook nog altijd de standaard dingen eten zoals frietjes, spaghetti, vlees/vis met groenten, streekproducten,… De obers bedienen je drinken aan tafel.

Een veel gestelde vraag is: is het daar echt iedere dag feest? Ja, dat is er. Het is geen hotel om met kinderen te komen (dit mag zelfs niet), om tot rust te komen, om ontspanning te zoeken,… Neen, echt niet. Als je niet van muziek, jonge mensen, drank en feest kan genieten, dan kan je best niet naar dit hotel gaan. Het hotel staat hier ook voor bekend. Mijn vriend en ik zijn beide jong en vonden dit wel tof, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Er is ook iedere avond een grote party in de discotheek dus je ziet echt alle jonge mensen opgemaakt om te gaan feesten tot in de ochtend. Je hoort ook echt de muziek tot in de gangen. Buiten dat is er ook niet echt veel in het hotel te doen. Dus als je niet graag eens iets gaat drinken of een keer uitgaat, dan is dit zeker niets voor jou.

De poolparty’s zijn echt tof. De sfeer zit goed, de muziek is goed, de mensen zijn vrolijk. Het is echt leuk! Het is iedere dag in thema. Je hebt bijvoorbeeld Pink Party, Foam Party, Garden Party,… Er zijn danseressen en een DJ. Er zijn ook heel wat dronken mensen, maar ja, wat had je gedacht als je in een all inclusive hotel zit? 😛 Ja hoor, alle cocktails en drank zijn volledig gratis! (Pluspunt: de dranken die ze serveren zijn echte merken. De Vodka is bv van Smirnoff, je hebt ook echte Bacardi enzovoort. Dat is niet vaak in all inclusive hotels).

Kortom: Ik vond de sfeer in het hotel echt geweldig. Het was een vakantie om nooit te vergeten. Ik was nog nooit in Turkije geweest maar ben zeker van plan om nog andere hotels te bezoeken! 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.