Kreta

Hi there! Ik ga jullie vandaag in een uitgebreid blog bericht alles vertellen over mijn reis naar Griekenland. Ik was in juli 8 dagen in Kreta en wil jullie graag mijn mening over het eiland, het hotel waar we verbleven en de vliegmaatschappij waarmee we geboekt hebben meegeven. Lees je mee? 🙂

Op vrijdag 20 januari besloten mijn vriend en ik, samen met zijn ouders, om een reis voor zomer 2017 te boeken. Aangezien zijn ouders enkel begin juli konden, zochten we naar een reis tijdens deze periode. We bekeken een aantal websites zoals Neckermann, TUI, Sunweb, Sunjets, Corendon,… Ikzelf boek bijna altijd online. Dit is veel overzichtelijker en aangenamer. Je kan op je gemak zoeken en je hoeft niet meteen een beslissing te maken, op de meeste sites kan je een aantal hotels bewaren voor later wanneer je nog niet zeker bent. Ik weet niet of het 100% waar is, maar ik heb ook al gehoord dat het blijkbaar goedkoper zou zijn wanneer je zelf je reis via internet boekt.

Toen we het hotel Stella Island Luxury Resort & Spa zagen waren we alle vier meteen verkocht. Een nieuw modern hotel met een ruim zwembad en luxe kamers. Ik zag dat je een Swim Up kamer kon nemen, en vanaf dat moment was ik meteen verliefd op dit hotel. Het hotel zelf ging pas in mei 2017 open maar je kon wel al boeken. Dit hebben we dan ook meteen gedaan. Corendon kwam na het vergelijken van maatschappijen het goedkoopst uit en hier had je ook de optie om enkel een voorschot betalen. Zo hoef je dus niet meteen alles in één keer over te schrijven (een voordeel voor jonge mensen die tijdens het jaar nog werken en kunnen sparen!).

Alles kwam heel goed uit. We zouden vliegen om 6u40 zodat we daar rond 11u zouden zijn. Onze terugvlucht was om 8u30, dus verloren we onze laatste dag. Je betaald voor 8 dagen, maar de laatste dag vertrokken we al voor het ontbijt. Ikzelf vind dit niet echt gelden als een dag, maar dat is nu eenmaal zo… Ik heb het altijd al geweten dat er helaas toch wel een grote kans is dat je een dag kwijt bent door de vluchturen. Maar hey, we gaan op vakantie naar een 5* hotel, geen reden om te zeuren toch?!

Wat ik uiteindelijk wel echt heel jammer vond, was dat wij in januari boeken en dan in dezelfde week voor vertrek (7 maanden later) een e-mail krijgen met de melding dat onze vluchturen aangepast zijn. We zouden niet meer om 06u40 vliegen maar om 15u25(!!!). Van Zaventem naar Heraklion is het ongeveer 3u30 vliegen. Van de luchthaven naar ons hotel was het ook nog eens 40 minuten, dus uiteindelijk zouden we (met wat geluk, want je moet ook nog eens op je koffers wachten etc…) om 20u30 in het hotel aankomen. O ja, in Griekenland is het 1 uur later, dus eigenlijk om 21u30. Sorry hoor, maar wat heb je dan nog in godsnaam aan je dag?! Wanneer ik voor 8 dagen boek en betaal, vind ik ook wel dat ik daar 8 dagen mag zijn. En aan toekomen en in mijn bed kruipen of opstaan en meteen naar de luchthaven vertrekken heb je nu niet echt een volledige dag vind ik. Triest, zeker wanneer je er bij stil staat dat je ongeveer zo’n 230 per dag betaald. Ach ja, de klantendienst van Corendon kon ons ook niet meer zeggen dan dat het in de kleine letters vermeld in de voorwaarden staat dat de uren nog kunnen veranderen. Ik vind dit gewoon te belachelijk voor woorden en iedere persoon die een beetje menselijk is kan mij gelijk geven. Corendon is in zijn volste recht en ik kan hen niets doen, maar ik zou dan zelf bijvoorbeeld een kortingsbon voor een volgende reis of een gratis maaltijd op het vliegtuig ofzo aanbieden. Gewoon om toch IETS te doen. Nu staan ze er bij en kijken ze er naar. De vrouw van de klantendienst sprak zelfs amper Nederlands en zei dat ik mijn plan maar moest trekken. Klantvriendelijkheid 0.

Op zondag 9 juli is het zo ver. Hier zie je mij super blij op de roltrap staan, op weg naar onze gate. Buiten het feit dat we (NOG EENS) 1 uur en 15 minuten vertraging hadden, had ik er echt wel zin in.

Eenmaal aangekomen in ons hotel konden we (gelukkig) nog eten. Het moest wel snel gebeuren en we konden niet echt meer uitgebreid eten omdat de keuken uiteraard op dat uur al gesloten was.

En dan denk je dat je na een lange dag vliegen en vol vertragingen eindelijk naar je kamer kan, bleek het nog eens dat we de verkeerde kamer kregen. OMG. Seriously??? Hoe veel miserie kan je hebben? Wij hadden dit meteen door, aangezien de kamer er helemaal anders uit zag als op de foto’s. In het hotel had je eigenlijk 6 soorten kamers, ik zet ze even op een rijtje:

 • Luxury Double Pool View: Een kamer op het tweede verdiep. Aan te raden voor mensen die meer buiten het hotel willen en geen behoefte hebben aan een zwembad of luxe kamer. Deze kamer had enkel een klein terras met uitzicht op het zwembad en was dus ook het goedkoopst. Wanneer je deze kamer neemt en je toch aan het zwembad wil liggen, moet je een plekje zoeken aan het zwembad. Handdoeken leggen om te reserveren is verboden.
 • Premium Double Pool View: Dezelfde kamer als hierboven maar iets groter en meer aandacht besteed aan de inrichting.
 • Luxury Double Swim Up: Een iets duurdere kamer was de kamer aan de zijkant van het hotel. De inrichting is vrij basic en de kamer is goed voor 2 personen. Je hebt een swim up (eigen terras met zonnebedjes, je kan vanaf hier in het zwembad springen). Maar deze kamer ligt aan de zijkant dus je zit eigenlijk aan het kleine zwembad en hebt ook niet heel de dag zon.
 • Premium Double Swim Up: Dezelfde kamer als hierboven maar dan groter en meer aandacht besteed aan de inrichting. Deze kamer lag aan de andere kant van het hotel waar je dus wel zo goed als heel de dag zon had.
 • Over Water Bungalow: Zelfde inrichting en grootte als hierboven, alleen ligt deze kamer echt volledig op het water en heb je geen buren.
 • Island Villa Private Pool: Een villa met eigen zwembad. Hier heb je dus 100% privacy, ideaal voor een honeymoon vakantie.

Wij hadden dus de Premium Double Swim Up kamer twee maal geboekt (één voor mijn vriend en ik en één voor zijn ouders). Gek genoeg kregen we de Luxury Double Swim Up kamers die dus veel kleiner zijn en aan een klein zwembad liggen. Ik vond het ook echt niet oke dat hier bijna nooit zon was. AIN’T GOING TO HAPPEN! Na laaaaaange discussies aan de balie kregen we te horen dat we de volgende ochtend onze juiste kamer kregen. Yay, kunnen we nog niet eens uitpakken of ons deftig installeren want we moesten de volgende ochtend alweer verhuizen. Djeezes, wat een gedoe! Maar het was al bijna middernacht en ik wou gewoon SLAPEN.

Een (internet) foto van onze kamer die we voorlopig kregen.

Hier zie je dus dat de Swim Up’s volledig in de schaduw liggen. Waarschijnlijk hadden ze om 15u ofzo wel zon, maar daar ga ik echt niet op wachten hoor. Btw, op deze foto zie je ook het tweede verdiep met de terrasjes van de Luxury Double Pool View kamers.

Op deze foto zie je dus wat ik bedoel met “het kleine zwembad.” Ook hier zie je weer de bedjes die volledig in de schaduw liggen. De flamingo had meer geluk :-P.

De volgende ochtend was er slechts één van de twee kamers (die wij geboekt hadden) vrij. Ugh, nu dat weer. De ouders van mijn vriend kregen deze kamer en mijn vriend en ik kregen een Over Water Bungalow. Hier konden we mee leven want deze kamer was qua inrichting en grootte hetzelfde, alleen had je geen buren. Uiteindelijk was deze kamer eigenlijk nog beter als degene die we geboekt hadden. We hadden veel meer privacy omdat we geen tweede verdiep of buren hadden en heel de dag zon op onze snuit! ZALIG! 🙂

Foto van onze kamer. We hadden een inloop dressing, douche en aparte toilet. Aan de andere kant van de spiegels waren wastafels.

Onze swim up, waar we dus gewoon mee konden draaien met de zon. We hadden ook een tafel en twee stoelen en een hangmat! 😀

Deze kamer lag centraal in het hotel en had dus ook het grootste zwembad dat volledig rond alle huisjes ging. Links zie je een soort van strooien dakje, daar was de bar. We konden dus rechtstreeks van de bar door het zwembad naar ons huisje. Zalig!

Ons huisje ❤

Na twee dagen belde de receptionist met de vraag of we naar onze juiste kamer wouden of gewoon in deze wouden blijven. We hadden alles al uitgepakt en waren ons huisje nu al gewend.. We wouden niets liever dan blijven. En dat was geen enkel probleem! 🙂

Wat vond ik van het eiland zelf?

Ik vond dat je niet zo heel veel kon doen op Kreta. Toch niet in het gebied waar wij zaten. Je kon wel een aantal mooie dingen bezichtigen of een uitstap maken maar aangezien wij uiteindelijk maar 6 volledige dagen hadden wou ik gewoon met mijn luie kont in de zon liggen met een cocktail :-P. We zijn wel ’s avonds een keer naar Chersonissos geweest om te gaan shoppen, maar meer dan namaak en souvenir winkels vind je er niet echt. Je kan er wel uit gaan en veel drinken. We hebben een quad gehuurd en zijn daarmee naar verschillende stranden en stadjes op het eiland gereden, maar vonden het eigenlijk niet echt de moeite. Ons hotel was 10 keer mooier dan het strand dus zijn we dan ook maar teruggekeerd. Mochten we er nu twee weken zijn, hadden we sowieso wel een verre uitstap of boottocht gedaan.

Wat vond je van het hotel?

Desondanks het hele gedoe rond de kamers was het personeel altijd heel vriendelijk. Ze hebben ons dan ook een bon gegeven voor een gratis massage van 50 minuten en een dinner in het à la carte restaurant. Dit is dus wat ik bedoel met klantvriendelijkheid.. Ook al maken ze een grote fout, door simpelweg een bon te geven was het voor ons weer helemaal vergeten en vergeven (iets waar Corendon dus uit kan leren). Het eten was SUPER! Nog nooit zo lekker gegeten in een all inclusive hotel. De cocktails vond ik persoonlijk niet wauw. Je moest voor de echte merken van drank extra betalen. Er was iedere avond animatie maar dit was vrij klein en rustig. Het hotel is ideaal om jezelf eens goed te laten verwennen, bedienen en volledig tot rust te komen. Ik denk dat mijn vriend en ik (aangezien we allebei nog jong zijn) na een week wel wat meer animatie nodig hadden. Na een aantal dagen was iemand die ’s avonds wat kwam zingen of piano spelen best saai. Er is ook een wellness waar je gratis een uur gebruik van mag maken.

Aanrader?

Ik zou het hotel SOWIESO aanraden. Het was echt een super leuke week en ik zou niets liever willen dan de tijd terugdraaien. We hebben er ook een aantal leuke mensen leren kennen. Het hotel is vrij klein (ongeveer 80 kamers) waardoor je al snel een band met de mensen en het personeel hebt. Ik zou zelf volgend jaar niet terug gaan omdat ik graag nog andere hotels wil ontdekken maar ik raad dit hotel echt heel hard aan! Alleen zou ik wel iets langer boeken dan 8 dagen om volledig te kunnen genieten. Ik zou ook enkel de Over Water Bungalow of de Luxury Swim Up aanraden. Je kan beter een beetje meer betalen dan daar balen en jaloers zijn op de mensen die een veel betere kamer hebben. Het is het echt waard, geloof me!!!

Nog wat praktische dingen:

 • Geboekt op Corendon, 7 maanden voor vertrek.
 • Vroegboekkorting gekregen.
 • Prijs voor een Over Water Bungalow: ongeveer €1850 per persoon voor 8 dagen ultra all inclusive.
 • Binnenkort Adults Only.
 • Eten: 10/10 – Niet overdreven. Het was echt ZO goed!
 • Kamer: 9/10 – Geweldige kamer, alleen op foto wel wat anders dan in het echt.
 • Sfeer: 7/10 – Stille muziek aan het zwembad en geen animatie. Wel een aangename sfeer door heel het hotel. Iedereen was gelukkig en vriendelijk.
 • Ligging: 5/10 – Er was niet meer dan een dijk met een paar souvenir winkels rond het hotel.
 • Gastvrijheid: 8/10 – Heel vriendelijke en aangename mensen.

Het hotel en de kamer was echt super, het weer was ideaal, het eten overheerlijk en het zwembad aangenaam verfrissend. I HAD THE TIME OF MY LIFE! ❤

 

 

 

3 reacties op ‘Kreta

 1. Het hotel ziet we geweldig uit, had al eerder foto’s van je gezien en misschien ga ik volgend jaar hierheen. Tip: boek voortaan gewoon via een particulier reisbureau. Dit doen wij altijd kost 25 euro per boeking meer maar alles word geregeld. Onze vluchttijden werden ook veranderd MAAR door onze boeker konden wij twee dagen later vliegen op vroegere tijden EN de kosten nam ze op zich. Ideaal!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.