OGX (Organix) Shampoo & Conditioner review

Processed with VSCO with hb1 preset

Hoi allemaal! Een tijdje geleden kon je bij Kruidvat de travel size shampoos en conditioners van OGX (of ook wel Organix genoemd) kopen. Er waren drie varianten beschikbaar in mini formaten dus heb ik ze alle drie meegenomen om uit te testen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

Processed with VSCO with hb1 preset

OGX is een bekend merk dat verschillende producten verkoopt die goed zijn voor je haar. Er is voor iedereen een serie van producten die perfect bij jou haar passen om het zo goed mogelijk te verzorgen. De producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die je haar herstellen, voeden en verzorgen. Wat ook heel fijn is; de verpakkingen zijn gemaakt van gerecycleerde materialen en dus niet schadelijk voor het milieu. De producten zijn niet op dieren getest (hoera!) én er zitten geen sulfaten, parabenen en fosfaten (allemaal schadelijke stoffen voor je haar) in! Klinkt geweldig toch? Dat moest ik toch wel eens even gaan testen.

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik heb de bekende blauwe tube van OGX meegenomen in de shampoo en conditioner. Deze twee herstellen droog en beschadigd haar, iets wat ik best wel kan gebruiken aangezien ik mijn haar kleur en stijl.

Deze Hydrate & Revive Argan Oil of Morocco shampoo geeft je haar meer stevigheid en glans. Je krijgt nog extra hydratatie er bovenop dankzij de dikke en romige formule van de shampoo. De conditioner zou na 3-5 minuten je haar zijdezacht maken.

Mijn ervaring: Ik vind dat de shampoo niet meer doet dan een andere shampoo. Ik ben het gewend om een shampoo van de kapper te gebruiken. Natuurlijk is het dan moeilijk om deze uit de drogisterij te gaan vergelijken met een topmerk. In combinatie met de conditioner maakt het mijn haar wel echt super zacht. Ik kan er makkelijk door borstelen en heb geen knopen. Ik zou de shampoo zeker aanraden en opnieuw kopen maar er is toch één iets dat mij stoort: de geur. Ik heb heel veel reviews over dit product gelezen waar mensen schrijven dat ze vinden dat deze shampoo heel lekker ruikt. Ik vind dat deze shampoo echt niet lekker ruikt, in tegendeel. Geur is natuurlijk iets wat persoonlijk is en het kan perfect zijn dat iemand anders het wel een lekkere geur vind.

Processed with VSCO with hb1 preset

Wanneer je last hebt van dof, droog en pluizig haar kan je best de Ever Straightening Braalilian Keratin Smooth Shampoo/Conditioner gebruiken. Deze shampoo en conditioner bevatten (ook weer natuurlijke) ingrediënten zoals kokosnoot olie, avocado olie, keratine proteïnen en cacao boter die je haar weer zacht en glad maken. Je haar zal minder pluizen en is makkelijker in model te brengen.

Mijn ervaring: Om op het vorige product terug te komen, deze geur vind ik al véél aangenamer. Hij ruikt best goed! De geur van kokosnoot komt heel hard naar boven en dit doet mij denken aan een zonnige dag wanneer mijn lokken net gewassen zijn. Zalig! Mijn haar is van mezelf best stijl dus voor mij is deze conditioner niet 100% geschikt. Toch heb ik heb gekocht omdat ik hem wou testen én omdat je haar dus ook weer extra verzorging krijgt. Mijn haar voelt net zoals bij de andere shampoo/conditioner heel zacht aan. Op het gebied van verzorging krijgen deze producten toch wel een dikke duim! 🙂

Processed with VSCO with hb1 preset

De laatste conditioner die ik kocht is deze OGX Nourishing Coconut Milk Conditioner. Deze voedende conditioner zorgt voor hydratatie wat heel verzorgend is voor je haar. Ook in dit product zitten er weer heel veel natuurlijke ingedriënten zoals kokosnoot melk, kokosnoot olie en proteïnen uit kokosmelk. Op de verpakking staat ook dat er proteïnen van eiwit inzitten. Dit laat een belletje rinkelen. Ik weet (dankzij mijn sportieve vriend) dat eiwit veel gezonder is dan eigeel en heel goed voor je lichaam omdat het enkel uit water en proteïnen bestaat! Deze formule van ingrediënten maakt je haar sterker en gladder.

Mijn ervaring: Deze shampoo is super licht en ruikt ook helemaal niet zo sterk. Hij ruikt heel hard naar kokosnoot (uiteraard!), wat ik een zeer aangename geur vind. Mijn haar voelt ook weer zacht en gezond aan. Heel fijn om op een pamper day te gebruiken want je voelt je zo fris en proper als een pas gewassen baby :-).

Ik ben blij dat ik eerst de kleine varianten heb aangekocht om ze te testen. De grote tubes zijn bijna 400ml per fles en kosten tussen de €10 en €12 euro. Ik vind dat dit merk zeker geen budget product is maar ook geen high-end. De prijs is middelmatig. Een gewone shampoo van de drogisterij kost rond de €5 en een shampoo van de kapper kan al snel meer dan €20 kosten. Op het gebied van verzorging zou ik deze shampoo een 6,5/10 geven en de conditioners een 8/10. Ik heb ze natuurlijk slechts 2 à 3 weken kunnen testen en waarschijnlijk zie je het echte resultaat pas na een langere periode. Ik ga wel zeker de volgende keer dat ik naar Kruidvat of Di ga, eens kijken en ruiken naar en aan de andere producten van OGX. Ik ben een zwakkeling voor producten die goed ruiken. Als ik een shampoo of conditioner van dit merk zou vinden dat ik echt lekker vind qua geur, dan zal ik hier waarschijnlijk nog positiever over zijn.

PS: De kleine tubes zijn bij Kruidvat helaas niet meer verkrijgbaar. Dit was een tijdelijke actie.

Veel liefs,

India xoxo

Advertenties

Een reactie op “OGX (Organix) Shampoo & Conditioner review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.