Naar de kapper, eindelijk!

Processed with VSCO with hb1 preset

Hey hey! Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik al maanden aan het wachten ben om naar de kapper te gaan. Door mijn haar rood te kleuren moest ik het voor een heel lange periode laten uit wassen (om het rood en de warmte uit mijn haar weg te krijgen) en het te laten herstellen. Ik ben van nature donkerblond met een assige schijn, wat dus helemaal iets anders is dan een warme rode bruinrode kleur. Het lange wachten was toch de moeite waard, want nu heb ik eindelijk terug een gezonde coupe! 

Laten we het even allemaal op een rijtje zetten:

  • Ik ben van nature donkerblond
  • Mijn haar was mijn natuurlijke kleur na een periode van witblond haar dat heel veel ontkleurd is geweest
  • Na een aantal maanden mijn natuurlijke kleur (donkerblond dus) te hebben wou ik eens wat anders
  • Rond de feestdagen van 2015-2016 heb ik mijn haar rood/roze laten kleuren
  • Tot april ben ik rood gebleven en heb het dan donkerbruin laten kleuren

In april was het de laatste keer dat ik naar de kapper ben geweest of mijn haar heb laten kleuren. Ondertussen heb ik het wel nog laten knippen, maar op aanraden van verschillende kappers moest ik mijn haar laten rusten, groeien en afwassen om het rood er zoveel mogelijk uit te krijgen. Dit heb ik dus volgehouden tot september, wat dus 5 maand is. Ik liep dus 5 maand lang met afgewassen rood/bruin haar en een donkerblonde uitgroei rond. Leuk he? 😀

Verschrikkelijk was het! Ik heb bijna heel de zomer met een dot of staart rondgelopen. Maar het was wel het slimste idee om te wachten tot na de zomer en mijn vakantie om mijn haar te kleuren. Niet alleen omdat de zon het dan toch alleen maar zou afbleken maar ook omdat de chloor en het zeewater mijn gekleurd haar een vreemde kleur zou geven. Omdat ik in september nog op reis ging was het beste plan om een afspraak bij de kapper te maken wanneer ik terug kwam van vakantie.

Ik heb een afspraak gemaakt bij Bobhead in Puurs. Ik weet van vrienden en vriendinnen dat dit echt een super goed salon is en iedereen altijd tevreden naar huis gaat. Het meisje dat mijn haar gekleurd en geknipt heeft heet Naomi en ik had een buikgevoel dat ik bij haar in goede handen was. Zij heeft 6 uur tijd in mij gestoken en bleef alle aandacht erbij houden om mij een leuk kapsel te geven. Eerst heeft ze balayage getrokken zodat mijn haar lichter en minder warm zou worden. Daarna mijn uitgroei een beetje donkerder gekleurd en een volledige donkerblonde askleur op mijn haar gezet. Om mijn haar zo min mogelijk te beschadigen gebruikte ze een laag volume bij de kleuring en liet ze het er dan wat langer opzitten. Mijn haar was door mijn vakantie en de kleuringen kapot dus was het slimste om er een groot stuk af te knippen zodat mijn haar weer gezond is en zo beter kan groeien. Ik heb nog nooit mijn haar zo kort laten knippen en ik had echt heel veel bang dat ik spijt ging hebben, maar zoals ik al zei wist ik dat ik bij Naomi in goede handen was en heeft ze me toch kunnen overhalen om er een korte pittige coupe van te maken. Ik ben er echt super blij mee want nu lijkt het echt super gezond en zo voelt het ook aan. Mijn haar is zacht, breekt niet af en heeft een mooie kleur.

Ik vind mezelf persoonlijk mooier met lang haar en ik zou graag heel lang en gezond haar hebben, maar ik ben wel blij dat ik geen gespleten punten meer heb. Ik heb liever een kort kapsel dat gezond is dan lang strohaar met droge punten. En trouwens, haar groeit weer bij dus no worries 🙂

Hier heb je een voor foto:

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Op de foto’s zie je duidelijk dat ik echt donker haar had met een rode schijn. Het lag heel suf en er zat totaal geen model meer in. Mijn uitgroei lijkt op deze foto’s best nog mee vallen, maar op deze foto die getrokken is op vakantie zie je duidelijk dat ik echt een lelijke en grote uitgroei had.

Processed with VSCO with c1 preset

En dit is dan de na foto! Het is een natuurlijke lichtbruine kleur met een koele assige schijn. Mijn punten zijn wat lichter. Mocht deze kleur na een aantal weken beginnen afwassen, zou mijn uitgroei veel minder hard opvallen want dan zou het dezelfde kleur zijn.

img_4277

Nu kan mijn haar weer rusten en groeien. Ik ben heel tevreden dat ik terug met een deftig kapsel kan buiten komen! Naomi heeft het super gedaan en ik ga sowieso terugkomen!

Veel liefs, India xoxo

Advertenties

Een reactie op “Naar de kapper, eindelijk!

  1. Pingback: Naar de kapper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.