In één woord: VERSCHRIKKELIJK! | India Suy

bad-hair-day-aint-nobody-got-time-for-that-quote-1

Hey iedereen! Vorige week ben ik voor het eerst terug naar een salon gegaan om een afspraak te maken om mijn haar nog eens te laten kleuren en verzorgen. Dit was ondertussen al meer als een jaar geleden omdat ik een kapster heb die aan huis komt. Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo hard geschrokken ben! Willen jullie weten waarom? Lees dan snel verder!

Ik heb een kapster die nu toch al langer dan een jaar mijn haar aan huis komt verven en knippen. Voor degene die het nog niet weten, ik ben van mezelf donkerblond en heb vroeger witblond gehad, daarna donkerblond, dan rood en nu weer bruin. Ik ben een echte kleurboek maar je leeft maar één keer en om heel je leven met hetzelfde saaie kapsel rond te lopen? No, thank you! Na deze afspraak bij mijn kapster wou ik na mijn zonvakantie (in september) nog eens bij een ander salon gaan voor een nieuw kleurtje. Ik dacht dat mijn haar na mijn vakantie het dan toch ook wel echt eens kon gebruiken. Dus ging ik vorige week al eens horen of ik eventueel al een afspraak kon maken en hoeveel het ongeveer zou kosten. Ik denk dat ik nog nooit zo hard geschrokken ben, een afspraakje van 8 uur voor €400!!! Ik ben natuurlijk niet gek en dit is echt wel héél veel, dus ben ik toch maar weer naar buiten gegaan.

Het zou die prijs zijn omdat ik nog steeds met dat rode pigment in mijn haar zit en dat moet er uit, het moet ook opgefrist worden omdat niet heel mijn haar volledig dezelfde kleur is (er zitten lichtere stukken tussen en ook weer donkerdere), wat nu niet heel hard opvalt en een gewone mens ziet dit niet, maar een professionele kapster natuurlijk wel. Ook zou ik een goede verzorging nodig hebben en dan de kleur die ik wil. Een heel lijstje dus, maar €400 geef ik echt niet aan mijn haar voor slechts één kappersbezoek.

Uiteindelijk ben ik dan maar naar een ander salon gegaan, en daar kreeg ik ook wel weer een beetje dezelfde uitleg dat mijn haar éénzelfde kleur zou worden en een goede verzorging zou krijgen. Maar ik wou uiteindelijk wel maar in september dit laten doen, hoe zit het dan nu?! Wel, de kapper van van het salon heeft mij echt een hele goede uitleg gegeven en ik voelde mij direct in goede handen. Ik zou mijn haar wel mogen laten knippen bij mijn kapster aan huis, maar niet meer laten kleuren tot (ja, je leest het goed) SEPTEMBER!! Zelfs mijn lelijke uitgroei niet!!! Oh my god, dit is echt verschrikkelijk! Dacht ik meteen. Ik vond dat mijn haar er nu al afschuwelijk uit zag en ik was de dagen aan het aftellen tot het weer gekleurd kon worden, zeker die blonde uitgroei!!! En nu moet ik dus nog eens twee maanden wachten!

Ik zal dus op mijn tanden moeten bijten en heel de zomer lang met ‘dit’ moeten rondlopen. Ik heb dan ook meteen een masker van Tigi Bed Head en een  Tangle Teezer aangekocht om mijn haar die twee maanden de beste verzorging te kunnen geven. Mijn haar mag ik nu maar om de drie dagen wassen met Head & Shoulders op mijn punten, dit helpt namelijk om je kleur uit te wassen en met een shampoo van Bed Head op de rest van mijn haar. Daarna moet ik elke keer een masker op handdoekdroog haar 30 minuten laten inwerken en dan weer uitspoelen, daarna met de Tangle Teezer borstelen en een verzorgend serum aanbrengen. Jeetje, wat een gedoe!

En dan kan ik EINDELIJK 5 september naar de kapper. Niet voor wat ik wil, maar voor een verzorging met olaplex en een kleurcorrectie zodat mijn haar toch terug weer één mooie kleur is. De dag erna vertrek ik naar de Canarische Eilanden en die zon zou goed zijn voor mijn haar. Wanneer ik terug ben, zou ik dan nog eens langs mogen komen en dan (hopelijk) de kleur krijgen die ik wil. Ik ben nog nooit zo hard geschrokken en dit is voor mij echt op mijn tanden bijten, maar ja ik zal er daarna 10 x meer plezier van hebben. In augustus komt er nog wel eens een update van hoe het nu met mijn haar zit.

Mochten jullie tips hebben om op één of andere manier die lelijke uitgroei te verbergen, mogen jullie het mij altijd laten weten!

P.S. : Ik weet zelf ook wel dat er ergere dingen in het leven zijn, maar dit zijn dus echt typische girl troubles!! 😀

Love, India xoxoxo

Advertenties

Een reactie op “In één woord: VERSCHRIKKELIJK! | India Suy

  1. Oe hopelijk is de uitgroei niet Mega erg. Tenminste mijn uitgroei was niet heel erg toen ik van kastanje rood weer naar mijn eigen haar kleur ging. Zelf droeg ik het vaak in een staart ja dan valt het ook op, maar dat vind ik er toch beter uitzien dan los haar en je ziet uitgroei.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.