Ontevreden maar ook tevreden! | India Suy

Processed with VSCO with c1 preset

Hi lovies! Deze week had ik een foto op mijn Instagram account geplaatst van de Veet Spa Wax die ik aangekocht had. Ik was zeer benieuwd om dit product te testen want het zou dus een makkelijke en snelle manier zijn om zelf thuis te kunnen ontharen. Ik ben iemand die bijna nooit naar een schoonheidsspecialiste gaat om mij te laten waxen omdat dit vaak duur is, niet direct bij de deur is en omdat ik gewoon een uitsteller ben. Ik doe alles liever zelf zodat ik het op een rustig moment kan doen. Toen ik dit product in de winkel zag, dacht ik dat dit misschien wel een goede oplossing zou zijn voor mij. Ben je benieuwd of dit ook zo was? Kijk dan snel verder!

Processed with VSCO with hb1 preset

Wanneer je het pakket aankoopt voor €39,99 heb je een waxverwarmer met deksel, een spatel en 6 waxschijven. Deze waxschijven kan je nadien dan bijkopen voor nog geen 10 euro en dan heb je er terug 6. Om even na te denken en voor te bereiden;

Processed with VSCO with hb1 preset

  • Voor de onderbenen heb je 2 waxschijven nodig
  • Voor de bovenbenen heb je 2 waxschijven nodig
  • Voor de oksels heb je 1 waxschijf nodig
  • Voor de bikinilijn heb je 1 waxschijf nodig
  • Voor de onderarmen heb je 2 waschijven nodig
  • Voor het hele lichaam heb je 6 waxschijven nodig

Dit staat dus in de handleiding die bij de doos zit, maar dat heb ik toch anders ondervonden…

De waxverwarmer zou ongeveer 30 minuten nodig hebben om de waxschijven te laten smelten. Bij mij waren ze al na 15/20 minuten gesmolten en was de wax heet en zacht. Ik ging bij een andere persoon de twee onderarmen ontharen. Je moet wel zeker 2 milimeter haar op je lichaam hebben voor te kunnen waxen. Mijn eerste ondervinding was dat het zeer onhandig was om wax uit de verwarmer te krijgen vanwege de dikke staaf in het midden. Je kan eigenlijk met de spatel niet in de ketel tenzij je ligt te draaien en in tegengestelde richting wax begint te scheppen. Ik vond het persoonlijk zeer onhandig om er wax uit te krijgen. Misschien dat het met een houten stokje (zo ééntje dat de tandarts ook gebruikt) dat dunner is wel makkelijker gaat.

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik ben nu geen schoonheidsspecialiste dus ik weet niet of dit normaal lijkt, maar ik vond dat de wax heel moeilijk over het lichaam gleed. Normaal moet je dit makkelijk kunnen aanbrengen maar de wax was van zichzelf al heel droog en plakkerig. In de handleiding staat dat de wax vanzelf op de huid moet glijden, maar dit was dus écht niet. Ook de wax er weer terug afkrijgen was een hele klus. Na 30 seconden tot 1 minuut kan je de wax zelf er af trekken in tegengestelde richting en moet het haar weg zijn. Mijn ervaring? Het plakte verschrikkelijk en er waren slechts 10 haren weg. Ik vond ook dat de textuur van de wax heel dik was. Ik nam slechts een beetje met de spatel en dan moet je dit verspreiden over de arm, maar vanaf ik met de wax op de arm wou gaan, bleef al een groot deel gewoon plakken waardoor het niet meer uitgesmeerd kon worden en er hierdoor een véél te dikke en onnodige laag op lag. Dit zie je waarschijnlijk ook op de foto’s.

Processed with VSCO with hb1 preset

Hier probeerden we het dan nog maar eens…

Processed with VSCO with hb1 preset

Een foto van na het verwijderen van de wax… Zoals je ziet, er blijft dus nog heel veel troep plakken en de arm zelf plakte ook volledig en voelde helemaal niet zacht aan.

Processed with VSCO with hb1 preset

Wij dachten slim te zijn en van Veet ook doekjes te gebruiken die wax zou moeten verwijderen en het lichaam terug proper en zacht zou moeten maken. Maar ook weer tegen onze verwachtingen in; we moesten heel hard schuren om alle wax van de armen te krijgen.

Processed with VSCO with c1 preset

Om even een duidelijk beeld te geven wat wij allemaal gebruikt hebben voor slechts 2 onderarmen te ontharen; een hele berg wax én er staat nog steeds haar op de armen. Met gewone waxstrips is dit op 5 minuten in orde en heb je misschien maar 4 strips gebruikt. Hier was het dus een heel ander verhaaltje…

Processed with VSCO with c1 preset

Mijn conclusie: Is het een aanrader en zou ik het zelf opnieuw kopen?

Neen. Ik heb alle stappen gedaan zoals in de handleiding stond en zo gemakkelijk en handig is het toch niet. Dat het helemaal niets doet, kan ik niet zeggen want er zijn wel haren weg en het doet wel een beetje wat het hoort te doen. Maar toch, als je zo een hele berg wax moet verspillen voor 2 armen die nog niet volledig gedaan zijn zit je toch zeker een uur bezig. Het is ook gewoon onaangenaam omdat het een heel plak en knoeiwerk is. Dan ga ik toch liever bij een schoonheidsspecialiste.

Toch ben ik ergens wél tevreden. Veet heeft een klantenservice waar je een e-mail naar kan sturen met je ervaring van een Veet product. Ik heb dus alles wat ik hierboven al vertelde tegen jullie, ook in de mail naar hen verstuurd. Omdat het een e-mail was met een zeer negatieve ervaring van een product dat toch niet echt goedkoop is, had ik nooit een mail terug verwacht. Maar slechts 1(!) dag later had ik al een antwoord van Veet met oprechte excuses en dat ik mijn adres mocht geven zodat ze mij gratis nieuwe waxschijven gingen opsturen. Of ik hier veel mee ben, denk ik eigenlijk niet want ik laat dit product voorlopig liever in de kast staan vanwege mijn negatieve ervaring. Maar toch ben ik op een positieve manier geschrokken van het antwoord dat ik kreeg. Een dikke duim voor de klantenservice van Veet! Ik vind wél dat de ontharingsspray van Veet geweldig is en ik zeg niet dat Veet een slecht merk is, maar de Spa Wax is voor mij toch een minder product dat ik niet zou aanraden.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

Veel groetjes en liefs,

India xoxo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.