Kwasten schoonmaken in amper 10 minuten!

_DSC0039

Hey daar! Mijn examens zijn (eindelijk) voorbij! Dat betekent dat ik dus vanaf nu terug tijd heb om te bloggen. Ik kijk er zo hard naar uit om jullie weer een tal van leuke dingen te vertellen, leren en laten ontdekken. Om de zomer fris te starten had ik besloten om vandaag mijn kwasten eens grondig schoon te maken. Het was al een tijdje geleden en ik bleef het altijd maar uitstellen. Ik vond het altijd zo vreselijk lang duren en een hele klus voor ze schoon waren, ik ben dan ook een pietje precies en als ik iets doe moet het ook meteen goed gedaan zijn. Laatst heb ik ontdekt dat Essence een budgetvriendelijk en super leuk flesje verkocht om je kwasten op een snelle manier schoon te maken en deze wou ik meteen testen!

Ik gebruik dagelijks vier kwasten van Real Techniques. Ik vind ze heel fijn en het roze detail sprak me ook meteen aan. Ik heb een Basic Powder Brush die ik aangekocht heb bij Di. Hier ben ik super tevreden over want het is makkelijk om hiermee een matte poeder aan te brengen. Op Bol.com heb ik laatst de Collectors Edition Sculpting Set aangekocht waar drie borstels in zitten: een highlight kwast, een dikkere contourkwast en een ‘fan’kwast. Ik weet niet precies wat de juiste benaming is voor deze soort kwast maar ik gebruik hem om de zijkanten van mijn neus te contouren. Deze set kan je blijkbaar niet meer op de originele site van Real Techniques vinden maar wel nog op Bol.com!

_DSC0038

Genoeg gekletst over mijn borstels, want vandaag staat dit pareltje in de belangstelling. Dit schattige kleine roze flesje van Essence kan je vinden bij Kruidvat voor slechts €2,99. Ook gebruik ik een bord en handdoek als hulpmateriaal om mijn kwasten schoon te krijgen. De spray zelf ruikt heel fris en hygiënisch, helemaal niet naar een goedkoop parfum. Ook wanneer je je borstels er mee schoon maakt ruiken de haren zeer proper, wat een geweldig gevoel als je daarna weer je make up aanbrengt! Schone kwasten zijn niet alleen goed voor je huid, maar het zorgt er ook voor dat ze langer meegaan. Als je je kwasten dagelijks gebruikt is het toch aangeraden om ze wekelijks schoon te maken.

_DSC0047

Ik spray een aantal keren op de haren van de borstel, ik zorg er wel voor dat enkel de haren nat worden want als je je borstel volledig natmaakt dan kan de lijm loskomen die de haren samenhoudt. Ik laat de spray een aantal minuten inwerken en maak dan vervolgens met de vochtige borstel cirkelvormige bewegingen op het bordje. Zo zie je al dat er een heel deel van de make up uit de kwast komt. Daarna maak ik het bordje schoon en herhaal dit nog eens tot er niet zo veel make up meer af komt. Om zeker te zijn dat de borstel schoon is, maak ik nog eens cirkelvormige bewegingen in een milde shampoo (zoals babyshampoo) op het bordje en laat vervolgens de kwasten op een handdoek drogen.

Naamloos-1

Hierboven zie je dus een before en after foto van mijn contourkwast die ik met de spray heb schoongemaakt. Ik ben zeer blij met het resultaat en mijn kwasten zijn weer bacterievrij en ruiken heerlijk!

_DSC0058

Het enige wat wel jammer is, is dat het flesje heel snel op is. Ik heb hem nu gebruikt voor amper vier kwasten en zoals je ziet is er al bijna 1/3 uit. Natuurlijk is het een zeer budgetvriendelijk product en zal ik deze zeker opnieuw aankopen als hij leeg is, maar het zou fijn zijn moest Essence bijvoorbeeld een groter formaat uitbrengen.

Ik ben er heel tevreden mee en hopelijk hebben jullie nu ook zin om eens een grondige schoonmaak te houden want vergeet niet, een mooie look begint bij een goede verzorging en niet alleen voor je gezicht maar ook voor je kwasten! 🙂

Veel liefs,

India xoxo

Advertenties

Een reactie op “Kwasten schoonmaken in amper 10 minuten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.