Alles over zonnebanken – Tips & weetjes!

_DSC0002

Hey daar! We zijn al juni en dat betekend dus bijna zomer! In België is het momenteel echt heel slecht weer, waardoor heel veel mensen onder de zonnebank gaan. Ook komt de zomer er bijna aan en veel mensen gaan dus op vakantie. Ik hoor dan heel veel de zin ‘ik ga onder de zonnebank om mij voor te bereiden op mijn vakantie.’ Of dit nou allemaal eigenlijk goed is, en hoe je het beste onder de zonnebank kan gaan, zal ik jullie vandaag uitleggen!

Iedereen wil natuurlijk een mooi bruin kleurtje, dit laat je ook zoveel beter in je vel voelen! Ik werk al een aantal maanden in een zonnecenter en heb ook mijn officieel diploma als tanning consultant. Dit wil dus zeggen dat ik een opleiding heb gevolgd over producten, wat het beste is voor wie, huidtypes enzovoort. Deze basiskennis is verplicht volgens de wetgeving. Ik ken er dus wel wat van, niet alleen door mijn diploma maar ook door mijn ervaring met de zonnebank, en wil jullie daarom heel graag helpen omdat ik merk dat toch heel veel mensen niet op de juiste manier onder de zonnebank gaan of het gewoon niet weten.

Wat doe ik best vooraf?

Douchen. Het klinkt stom om te gaan douchen en daarna te liggen zweten door de zonnebank, maar het helpt wel! Je kan best vooraf je huid heel goed reinigen. Je kan best een goede scrub en body melk gebruiken zodat je huid schoon en gehydrateerd is. Dit is niet enkel goed voor je huid maar zo ga je ook veel beter bruinen! Ik gebruik de lichaamscrub van “& Other Stories.” Ze zien er niet alleen leuk uit, er is ook een ruim gamma aan keuze en ze verkopen ze al voor slechts €7,00! Ze voelen heel zacht aan en met een potje van 250ml doe je toch wel even dus ze zijn zeker een aanrader! Voor mijn gezicht gebruik ik een zachte face wash met scrub in uit het Garnier Fructis gamma. Ik heb een zeer droge huid dus daarom is het belangrijk om een zachte scrub te nemen zodat ik mijn huid reinig maar niet beschadig!

Schermafbeelding 2016-06-02 om 20.45.10 Schermafbeelding 2016-06-02 om 20.45.19 Schermafbeelding 2016-06-02 om 20.45.23

En tijdens het zonnebanken?

Ik heb maar één heel belangrijke tip die ik kan meegeven : insmeren. Wie een goed product gebruikt zal zelf ook ondervinden dat je veel sneller een mooie bruine kleur krijgt die ook langer blijft. Insmeren is niet alleen goed voor je kleurtje, maar is ook oh zo belangrijk voor je huid. Ik werk in een zonnecenter waar wij wel meer dan 20 verschillende soorten producten verkopen en in ieder product zitten er dingen, die belangrijk zijn : bescherming tegen het verbranden, hydratatie voor de huid, bescherming van tattoeages,… Het beste is om aan de verkoopster te vragen wat goed is voor jou. Het is verplicht om een diploma te hebben dus zij kennen er alles van en willen je graag helpen. En het excuus van ‘te duur?’ Je hebt al flessen die beginnen vanaf €15,00. Je huid zal je later dankbaar zijn! Ik raad de producten van Australian Gold aan. Deze zijn wereldwijd bekend en zijn ruim in gamma. Je hebt er met of zonder bronzer en met of zonder parfum. Is dit nog te duur voor jouw budget? Dan kan je zelfs een product kopen bij Kruidvat. Deze zijn dan wel minder goed maar zijn slechts €5,00, beter iets dan niets!

Na het zonnebanken?

Nu je een mooi tintje hebt, wil je dit best ook behouden. Onder de zonnebank gaan is niet goedkoop, zeker studenten kunnen het zich moeilijk veroorloven om elke week onder de zonnebank te gaan. Daarom is het belangrijk dat je een goede moisturizer gebruikt om je huid terug te hydrateren na het zonnen. Ik gebruik de “So Naughty Nude Moisturizer” van Devoted. Wanneer je een product met bronzer gebruikt kan je je best niet douchen na het zonnebanken. Sommige bronzers worden nog meer bruin na een aantal uren. Gebruik je een product zonder bronzer, dan mag je gewoon meteen douchen. Ben je toch verbrand? Gebruik dan een goede after sun en hydraterende creme om je huid terug te herstellen!

_DSC0009

_DSC0011

Nog enkele tips en weetjes

 • Een goedkope zonnebank is niet meteen een betere zonnebank.
 • Begin altijd met een lage zonnebank. Als je onder banken van Ergoline gaat (deze zijn voor mij persoonlijk de beste!), dan kan je best met bank 500/550 beginnen.
 • Draag geen make up onder de zonnebank.
 • Is de bank die je wilt bezet? Ga dan onder een lagere en neem meer minuten, zo krijg je hetzelfde resultaat.
 • Ben je al een aantal weken niet geweest? Bouw dan terug op. Beter traag een mooi kleurtje dan verbranden!
 • Doe NOOIT je ogen open onder de zonnebank! Even kijken naar je resterende minuten is oké, maar sluit je ogen zoveel het kan! Het beste is nog altijd om de UV beschermende bril te dragen, maar ik weet dat veel mensen dit niet doen. Ik heb het al eens gehad dat ik ook heel de zonnebank beurt mijn ogen continu opende, en met gevolgen nadien. Je kan er heel de avond barstende hoofdpijn van hebben, warmteaanvallen en misselijkheid. Het is echt verschrikkelijk! Dit is iets wat ik zelf al slecht heb ervaren dus sluiten die ogen en genieten!
 • Let heel goed op dat je een beschermende zonnebanklotion hebt. Ik heb me eens laten misleiden door deze van Kruidvat. Deze helpt het bruiningsproces te versnellen, maar biedt GEEN bescherming aan! Dit is dus heel gevaarlijk voor mensen die nog nooit of een tijdje niet onder de zonnebank zijn geweest. Lees dus altijd goed de bijsluiter!
 • Een beschermer voor de buitenzon is geen beschermer voor onder de zonnebank! Zelfs een factor 50 doet gewoon niets! Je bent aan het bruinen door UV stralen, niet door de zon!
 • Ga niet te veel onder de zonnebank. Het is nog altijd slecht voor je huid en het is ook echt niet mooi om oranjebruin te zijn.

_DSC0008

Hierboven zie je het product dat ik onbewust verkeerd had gekocht. Dit is dus een bruiningsversneller en hier zit geen bescherming in!

Geen fan van de zonnebank maar wel fan van een kleurtje?

Twee maanden geleden heb ik een product ontdekt dat mijn hart heeft gestolen. Curasano is een zelfbruiningspray die niet schadelijk is, een mooie natuurlijke kleur geeft en niet ruikt! Het merk was al eerder bekend bij de kandidaten van Miss België en ik snap nu waarom. Al jaren gebruik ik fake tanning producten en ik had altijd vlekken en het was na 1 keer douchen al weer weg. Ook vond ik het minutenlang smeren over heel mijn lichaam en toch altijd een plekje vergeten vreselijk irritant! Met Curasano is het op nog geen 5 minuten gebeurd. Je kan makkelijk sprayen op je lichaam en dan met de handschoen open smeren. De kleur verdeelt zich en geen plek of streepje te zien! De kleur wordt ook na een aantal uren bruiner maar het blijft wel natuurlijk bruin en niet oranje! De handschoen is heel zacht en mag je ook mee in het wasmachine draaien. Ikzelf ga onder de zonnebank, maar wanneer ik geen zin heb om te gaan gebruik ik mijn Curasano spray. Heel handig voor wie een avondje weg gaat en nog snel een kleurtje wil krijgen! De spray kost €29,95 en de handschoen €9,95. Ik heb mijn spray nu al 2 maand en er zit nog meer dan de helft in!

_DSC0016kopie

Voor wie geïnteresseerd is in deze spraytan mag mij altijd een berichtje sturen! Misschien maak ik in de toekomst wel een blogpost over Curasano zelf, als jullie dit willen? 😀

Hopelijk helpt het jullie iets en gaan we samen allemaal lekker bruin én beschermd de zomer in!

Veel liefs, India xoxo

Advertenties

Een reactie op “Alles over zonnebanken – Tips & weetjes!

 1. Dit heeft heel wat opgeklaard bij mij, want ik ga 5 keer per jaar onder de zonnebank ongeveer. En er staan dingen in die ik deed en die dus niet goed zijn of niet helpen. Dit is hele nuttige informatie.
  Dankje 🙂 xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.