Wimperextensions! ♡

12698843_999593353446268_1716382768_o

Ik kreeg vaak de vraag: ‘Zijn dat jouw echte wimpers?’ En ook: ‘Is dat niet slecht voor je eigen wimpers?’ Daarom zal ik het vandaag hebben over wimperextensions en mijn persoonlijke ervaring hiermee. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Om te beginnen zal ik jullie uitleggen wat wimperextensions nu eigenlijk precies zijn. Wanneer je beslist om deze te laten plaatsen, worden er losse wimpertjes aan je eigen wimpers gekleefd met sterke huidlijm. Eigenlijk zijn het dus nep wimpers, maar dan permanent. Wanneer ik zeg dat ze permanent zijn dan lieg ik eigenlijk, want na 3-4 weken moet je wel teruggaan naar je schoonheidsspecialiste om ze te laten bijwerken. Maar veel mensen gebruiken het woord permanent omdat ze voor een lange tijd blijven zitten en je er dus niets meer aan moet doen. Hierdoor krijg je dus volle, lange en wie dit eventueel wenst ook meer gekrulde wimpers. Voor mij was dit echt een voordeel, want ik gebruikte dagelijks een wimper kruller en mascara en wanneer ik uitging deed ik vaak nep wimpers op. Ik had hier nog geen ervaring mee, dus voor mij was het heel spannend!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

In januari besloot ik om wimperextensions te nemen. Ik had een afspraak gemaakt bij een super lief en gezellig meisje genaamd Indira. Zij heeft haar eigen kleine schoonheidssalonnetje bij haar thuis. De behandeling zelf duurde toch zeker een uur, maar de tijd vloog voorbij! Zoals je ziet op de foto hierboven, lig je dus ook zalig onder een warm dekentje, zo ontspannend! 🙂 Om te beginnen plakt ze een soort van ‘tape’ onder je ogen zodat je onderste wimpers niet tussen de lijm komen te zitten. Daarna zet ze één voor één de wimpertjes op je eigen wimpers. Ik heb de 3D wimperextensions genomen. Dit houdt in dat er dus meerdere haartjes op één eigen wimper geplaatst worden. Bij mij zitten er dus drie haartjes op één wimper waardoor er dus veel meer volume in mijn wimpers zit.

Waar moet je wel op letten?

 • Wanneer je een bril draagt, kan je best niet te lange wimperextensions nemen. Anders kunnen ze tegen de glazen van je bril aantikken en dit kan verschrikkelijk irritant zijn!
 • Neem ook zeker niet te lange wimperextensions. Hierdoor kunnen ze onnatuurlijk vallen en zien ze er ook onnatuurlijk uit. Je kan dus best eerst laten nakijken of je eigen wimpers lang en dik zijn, want de langste en volste wimpers zijn misschien mooi maar wanneer je weinig of korte wimpers hebt is de draagkracht van je eigen wimpers dus ook niet zo goed.
 • Wanneer je wimperextensions hebt mag je je ogen niet reinigen met een product waar olie in zit. Dit kan ervoor zorgen dat de lijm loskomt en je wimpers dus uitvallen.
 • Wanneer je je schoonheidssalon verlaat, krijg je een borsteltje mee. Dit is ook echt handig en nodig, want wanneer je opstaat kunnen je wimpers soms een ‘bad hair day’ hebben en wanneer je deze dan kamt zijn ze weer tip top in orde! 🙂
 • Ik doe ook bijna nooit make-up op wanneer ik ze laat plaatsen of bijwerken. Wanneer de behandeling klaar is en je je ogen mag openen, kan het soms zijn dat je ogen gaan tranen of gevoelig zijn voor een paar minuten door het product. Dit is gewoon ook handiger voor je schoonheidsspecialiste, anders moet zij eerst het er nog afhalen voor ze kan beginnen.
 • Je kan best ook altijd even nagaan of je geen allergie hebt voor deze producten voor je ze laat plaatsen.

 

IMG_5156

De voordelen :

 • Je hebt altijd een mooie en vrouwelijke look, zelfs wanneer je opstaat!
 • Het is niet nodig om altijd make-up op te doen. Je hebt al een mooie glamourlook zonder er moeite voor te doen.
 • Je kan zelf kiezen hoe lang, het volume en of je krullende wimpers wilt of niet.
 • Ideaal voor mensen die korte of weinig wimpers hebben.
 • Praktisch gewichtloos, je voelt ze niet zitten.
 • Het doet geen pijn.
 • Klontervrij.
 • Het blijft lang zitten en je kan ze daarna gewoon weer laten bijwerken.

 

De nadelen :

 • Je moet om de 3-4 weken terug om ze te laten bijwerken.
 • Het is duur.
 • Goed opletten bij het verwijderen van je make-up.
 • Wanneer je ze net hebt is het best wel wennen.
 • Je kan niet wild in je ogen wrijven (het gaat nog wel, maar je mag niet als een gek op de wimpers liggen wrijven want dan kan het zijn dat je een paar wimpers uittrekt.)

 

Processed with VSCOcam with hb1 preset

En wat als je ze beu bent? Dan laat je ze ofwel gewoon vanzelf uitvallen. Pas op! Dit kan wel even duren en de kans is groot dat je na een paar weken dan wel met nog maar een paar langere wimpers rondloopt en dit is natuurlijk ook niet mooi.. Je kan ze dus best gewoon laten verwijderen bij je schoonheidsspecialiste. Zij heeft een speciaal product dat ervoor zorgt dat de lijm loskomt en zo kan ze de wimperextensions verwijderen. Ik heb ook gelezen dat je ze met olijfolie zelf kan verwijderen, omdat het natuurlijk een product is met olie in en dit mag je normaal niet op de wimpers doen. Ik heb het zelf wel nog niet uitgeprobeerd.

Of het slecht is voor je wimpers, weet ik zelf niet. Ik heb mijn eigen wimpers niet meer gezien sinds mijn eerste behandeling. Ik ga er vanuit dat het natuurlijk niet echt goed zal doen aan je eigen wimpers, maar dat dit wel opgelost kan worden met een goede verzorging. Je wimpers vallen van jezelf ook uit en er groeien er ook wel weer bij.. We shall see! 🙂

Dit zijn mijn wimpers voor en na. Ik ben er heel blij mee! Het is voor mij gewoon gemakkelijk en ik vind het effect ook heel mooi. Ik vind het ook zeker een voordeel wanneer je op reis gaat kan je gewoon zwemmen en je ziet er nog steeds goed uit! Ik had van mezelf al best lange en volle wimpers, dus heb ik op het einde 12mm genomen en in mijn ooghoek 10mm. Ik ben wel van plan om bij de volgende behandeling kortere te nemen aangezien ik ze wel iets natuurlijker wil.

Image-1

Hebben jullie ervaring met wimperextensions? Of zouden jullie er willen? Laat het me zeker weten in de comments! ❤

Advertenties

Een reactie op “Wimperextensions! ♡

 1. Mooi ! Bij mijn beautysalon doen ze ook ‘trosjes’ ; dit zijn enkele wimpers op een lijntje die je bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid kan laten zetten. Minder duur en ze blijven ongev. een week zitten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.