All about my hair! 💖

Processed with VSCOcam with a5 preset

Tegenwoordig heeft elk meisje haar haar wel eens gekleurd of stiekem wel eens gefantaseerd over een andere haarkleur. Van simpele mechen tot het ‘blauwe Kylie Jenner haar’.. Een meisje zijn is niet simpel!

Gisteren heb ik eindelijk mijn haar laten kleuren door mijn kapster. Zoals jullie misschien al wel weten, momenteel heb ik rood haar. Ik wou deze kleur al heel lang maar was altijd bang dat deze kleur snel ging uitwassen. Inderdaad, rood is een kleur die sneller vervaagt dan andere kleuren, omdat dit geen natuurlijke kleur is. Maar ik heb toch een aantal tips & tricks voor jullie klaar die ervoor zorgen dat eender welke (on)natuurlijke haarkleur blijft.
Één van de grote redenen waardoor een kleur afwast is beschadigd haar. Je haar is zo kapot en droog en hierdoor neemt het de kleur moeilijker op en kan het de kleur ook moeilijker ‘vasthouden.’ Op onze haren zitten kleine schubben (die wij natuurlijk gelukkig niet zien, haha!) Deze schubben gaan open wanneer het haar gekleurd wordt, neemt de kleur op en sluiten zich weer wanneer je de kleur uitspoelt. Als je haar beschadigd is, dan zijn ook deze schubben beschadigd en hierdoor sluiten ze dus moeilijker waardoor de kleur dus sneller afwast. Wie gezond haar heeft zal dus ook minder snel een ‘afgewassen look’ hebben. Heel logisch allemaal eigenlijk, maar wat doe ik nu als mijn haar al kapot is?
FullSizeRender copy
De linkse foto was mijn haar op 10 januari. Mijn haar was hier trouwens al nat gespoten met zo een spuitbusje met water in. Ik merk nu pas dat het er uit ziet alsof mijn haar vettig is, maar dat was het dus niet! Ieuw! 🙂 Op deze foto was mijn haar slechts 2 weken gekleurd! Ik kwam van blond/bruin en besloot 23 december mijn haar rood te kleuren. Alles was gedaan zoals het moest en het was de juiste kleur. Maar toch na amper 2 weken leek het alsof mijn haar al weken niet gekleurd was! In het daglicht had ik op mijn punten ook blond/bruine stukken die erdoor kwamen. Ik voelde me verschrikkelijk! Maar dit was de dag dat mijn ogen open zijn gegaan. Mijn haar was kapot. Kapot door al het ontkleuren vroeger, blonderen, mèches, stijlen, goedkope shampoos , goedkope maskers,… Ik ben met verschillende kapsters, mensen met rood haar en specialisten uit Pro-Duo gaan praten. Ik heb mijn lesje geleerd, NOOIT MEER KLEUR IK HET ZONDER GOEDE VERZORGING! De eerste 10cm vanuit mijn wortels zagen nog perfect mooi rood. Dit was omdat dit stukje haar nooit ontkleurd is geweest en eigenlijk niet beschadigd is. Mijn punten zijn meerdere keren ontkleurd geweest en hebben nooit de verzorging gehad die ze eigenlijk nodig hadden. Het is toch niet voor niets dat we allemaal zo stralend haar hebben als we van de kapper komen? Zij hebben geen magische handen hoor, maar magische spullen die je makkelijk ook zelf kan kopen! Ik wou geen fortuin aan shampoos en verzorging uitgeven want veel dingen zijn ook gewoon verkoperspraat. Ik heb mij een shampoo en masker aangekocht, redelijk qua prijs en die voldeden aan de eisen die ik had. Ik heb ook 10cm van mijn haar laten knippen voor het kleuren, zodat de kleur echt op de gezonde punten goed kon intrekken. En voilà, op de tweede foto zie je het resultaat!
FullSizeRender
Nu, na 6 weken heb ik mijn haar opnieuw laten bijverven. Ik heb de shampoo elke keer gebruikt om mijn haar te wassen, en 1 keer in de week het masker. Een stijltang? Die heb ik de laatste 6 weken slechts 9 keer aangeraakt! Vroeger was ik iemand die vroeger opstond voor mijn haar nog te kunnen stijlen en wanneer ik ’s avonds iets ging drinken nog eens terug met de stijltang over mijn haar ging. Stupid, I know, maar dat besef ik nu wel. Mooi en gezond haar is zoveel mooier dan afgebleekte, kapotte punten… Mijn haar drogen? Dat doe ik ook niet. Ik laat mijn haar gewoon natuurlijk drogen! Mijn kapster zei het zelf tegen mij : jouw haar is op zo een korte tijd zo gezond geworden! Ik ben echt blij! Hierboven zie je dus een voor en na foto van 10 januari en 17 februari (5 weken verschil). Je ziet duidelijk dat mijn haar een stuk groot gegroeid is! Mijn haar heeft ook eindelijk terug een mooie glans en mooie punten.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

De producten die ik gebruik kan je dus kopen bij Pro-Duo. Ik gebruik de ‘Reconstructing Shampoo for damaged and weak hair’ en het ‘Reconstructing Treatment Mask for weak and damaged hair’ van het merk Tigi Pro. Deze zijn samen een kleine €20 (ik heb ze in de solden gekocht dus weet de exacte prijs niet.) Dit is duurder dan een gewone shampoo van het Kruidvat of de supermarkt, maar deze werken dan ook écht en ze ruiken heerlijk! Je ziet aan mijn voor & na foto’s dat ze echt wel goed zijn.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Wanneer ik mijn haar heb gewassen, breng ik ook nog deze olie aan op mijn punten. Deze ruikt ZO goed! Mijn haar heeft ook weer een mooie glans en ik kan er heel makkelijk door borstelen. Deze olie kan wel gewoon kopen bij het Kruidvat. Hij was tussen de 8 en 10 euro geloof ik, maar met zo een flesje doe je zeker een paar maanden!

Processed with VSCOcam with a5 preset

Mijn haar laat ik ook altijd kleuren door mijn kapster met kappersproducten. Voor wie geïnteresseerd is, dit zijn de kleuren die ze gebruikt heeft! Ik heb deze keer een iets meer ‘donkerbruinrode’ kleur genomen (als je dit zelfs een kleur mag noemen haha! :p ). Op de foto helemaal bovenaan zie je dus hoe mijn haar er nu uitziet! Ik ben er super blij mee! Het is een warme natuurlijke kleur met een rode/paarse schijn.

Hebben jullie je haar al eens gekleurd? Of zijn jullie van plan het te doen? Vertel me zeker jullie haar experimenten in de comments! 🙂

 

Advertenties

11 reacties op ‘All about my hair! 💖

 1. Ontkleuren is echt funest voor je haar ; ook ik had blondere stukjes door een ombré en man, heeft mijn haar daar van afgezien. Zeker tijdens de zomermaanden, door zon, zee en zilte lucht, werden die lichtere stukjes droog en dor. Knippen was de boodschap en een goed masker doet wonderen. Ik heb onlangs het masker van Living Proof aangeschaft, de haarlijn van Jennifer Aniston. Benieuwd of het na enkele weken ook zo’n goed resultaat geeft als bij jou.

  Like

 2. Wauw! M’n haar is ook enorm beschadigd door al mijn ontkleuren vroeger.. Ik gebruik dezelfde producten als jou al een paar maand eigenlijk, maar m’n haar is er soms echt wel vettig van.. Wat ik wel minder vind want ik moet al bijna elke dag m’n haar wassen waardoor de kleur ook minder lang blijft..

  Like

   1. Ja wel mijn papa is kapper haha , ik had er eens blonde meches in gegaan maar zou het donkerder willen.. Misschien eens een testje doen!

    Like

 3. Ik ben echt eens op zoek naar een goede shampoo en masker. Maar bij de producten die jij gebruikt, word je haar daar snel vettig van of niet? Want ben wel eens benieuwd naar die producten!

  Like

  1. Ik vind van niet! Ik stel het altijd uit om mijn haar te wassen omdat rood snel uitwast.. Ik kan perfect 3 dagen zonder mijn haar te wassen, dus volgens mij maakt hij je haar niet vettig!

   Like

 4. Voor mensen met beschadigd haar doot ontkleuring of warmte, kunnen de producten van mane n tail echt helpen, klink misschien wat vreemd maar het werkt echt en elk type haar gaat ervan gezonder worden en zelfs sneller groeien! & btw geweldige blog heb je!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.